دستگاه استنتر

دستگاه استنتر-آذرام تکس
فهرست مطالب

دستگاه استنتر

در این مطلب میخواهیم در مورد دستگاه استنتر و فرآیند انجام استنتر روی پارچه ها بگوییم، لطفا تا پایان مطلب با ما همراه باشید.

حتما تا به حال پارچه ای را از نزدیک دیده اید و تنیده شدن تار و پود آن را از نزدیک مشاهده کرده اید؛ پارچه ها لایه ای نرم و متشکل از شبکه ای از نخ ها یا الیاف طبیعی یا مصنوعی هستند که مراحل زیادی را طی می کنند تا به شکل پارچه هایی که در دسترس ما قرار گیرد درآیند.

تولید پارچه فرآیندی مرحله به مرحله است که ما قصد نداریم از ابتدا روند تولید آن را بگوییم بلکه قصد داریم در مورد یکی از عملیاتی که در مرحله آخر تولید یعنی تکمیل پارچه انجام میشود بگوییم، منظور ما مرحله استنتر نمودن با دستگاه استنتر است؛ پس با ما همراه باشید.

استنتر کردن پارچه با دستگاه استنتر

پارچه ها با ماشین های بافندگی بافته میشوند و این ماشین ها پارچه ها را از جهت تار و پود تحت کشش قرار می دهند اما پس از اتمام کار و برداشته شدن این نیروهای کششی ممکن است باعث تغییراتی در ابعاد پارچه شود زیرا به اصطلاح پارچه در حالت استراحت قرار میگیرد و ممکن است جمع شود.

اگر پارچه در همین مرحله در مجاورت آب قرار گیرد و یا تبدیل به لباس شود در اولین شستشو دچار آبرفتگی میشود و ممکن است اندازه ی آن آنقدر کوچک شود که دیگر قابل استفاده نباشد.

برای حل این مشکل باید پارچه ی تهیه شده از الیاف مصنوعی را تا مقدار تعیین شده تحت کشش و حرارت معین قرار داد تا ابعاد و ساختمان پارچه به حالت تعادل و ثبات برسد و این کار توسط دستگاه استنتر انجام میشود.

دستگاه استنتر - آذرام تکس
دستگاه استنتر - آذرام تکس

دستگاه استنتر شامل سه قسمت اصلی منطقه حرارتی- قاب ورودی و زنجیر و سیستم خروج پارچه است که با تاثیر بر طول و عرض پارچه باعث بهبود ویژگی های پارچه مثل زیر دست بهتر، ظاهر زیباتر، ثبات ابعادی و …می شود. حال میخواهیم بدانیم استنتر با این دستگاه چگونه انجام میشود؟

در دستگاه استنتر سوزن ها یا کلیپس هایی که بر روی یک زنجیر قرار گرفته اند وجود دارد که لبه های پارچه را از دو طرف محکم نگه میدارند و پارچه در طول استنتر حرکت می کند. این دستگاه قابلیت تنظیم عرض پارچه به کمک تنظیم فاصله ی بین دو زنجیر را دارد.

گیره های تخت تنها به عنوان نگهدارنده پارچه های ضخیم مورد استفاده قرار میگیرند زیرا این نوع پارچه ها به پایه های محکم و سخت احتیاج دارند. همچنین از این گیره ها برای جلوگیری از سوراخ شدن و پارگی کناره های پارچه نیز مورد استفاده قرار میگیرند.

علاوه بر گیره ها و سوزن ها، دستگاهِ استنتر دارای سیستم گرمایشی یک عامل گرم کننده که روغن داغ، گاز یا سوخت مایع و یا اشعه مادون قرمز به همراه فنتیلاتور، رادیاتور و مکنده هواست. اینکه میزان حرارت چقدر باشد بسیار مهم است و تنظیم میزان دما به میزان رطوبت پارچه، دبی هوای داغ، سرعت عبور پارچه، ضخامت و وزن پارچه، نوع و شرایط عملیات بستگی دارد و دمای آن بین 150 تا 230 درجه سانتی گراد متغیر است.

دستگاه استنتر - آذرام تکس

چگونگی رسیدن به عرض مورد نظر پارچه نیز به این صورت است که با حرکت کردن زنجیرها به سمت جلو، عرض پارچه نیز با میله مارپیچ در منطقه حرارتی افزایش می یابد.

البته ممکن است برخی از پارچه ها مثل پارچه های کشباف حین تثبیت لوله شوند و مشکلاتی را به وجود آورند اما برای جلوگیری از پیش آمدن این اتفاق ماشین های استنتر به کناره بازکن، پیچ حلزونی قابل چرخش یا غلتک های لاستیکی، صاف کننده ها و سنسور ها مجهز شده اند.

تغذیه پارچه درون دستگاه با سلول های سنسورهای مکانیکی انجام میشود؛ زنجیرها با کمک یک الکتروموتور به آرامی شروع به حرکت می کنند و قسمت دیگری از دستگاه استنتر پارچه را با حرکت چرخشی برس های کناری به طرف سوزن ها هدایت می کند.

ممکن است به علت سرد شدن اتصالات زنجیرهای خارج از منطقه حرارتی گیره های تخت یا سوزن ها حرارتی کمتر از منطقه میانی استنتر داشته باشند که این کمبود حرارت با تعبیه حرارت دهنده های مادون قرمز یا سوزن هایی که کناره پارچه را دورتر از صفحه پایه سوزن ها قرار می دهند برطرف شده است تا عملیات تثبیت به خوبی انجام شود.

کاربرد دستگاه استنتر

  • دستگاه استنتر میتواند عرض پارچه و همچنین طول حلقه پارچه حلقوی را کنترل کند.
  • همچنین این دستگاه میزان رطوبت پارچه را نیز کنترل می کند.
  • هنگام عملیات تکمیل مواد شیمیایی به کمک دستگاه استنتر روی پارچه به کار می روند.
  • به کمک این دستگاه میتوان کجی پارچه ها را کنترل کرد. همچنین خاصیت جمع شدگی پارچه را نیز میتوان به کمک آن کنترل کرد.
  • خشک شدن پارچه ها نیز به کمک این دستگاه انجام میشود.
  • دستگاه استنتر میتواند فرآیند پخت رزین در پارچه های ضد آب را نیز انجام دهد.

انواع دستگاه استنتر

دستگاه های استنتر سه نوع هستند: استنتر 10 اف، 8 اف و استنتر پارچه حلقوی.

  • استنترf 8: 8 اف نشان دهنده ی وجود 8 شعله برای ایجاد حرارت در این دستگاه است. در این دستگاه سوزن هایی تعبیه شده که پارچه ها را تحت تنش کششی قرار می دهند. یکی از مهم ترین ویژگی های این دستگاه قابلیت رنگرزی پارچه و تثبیت حرارتی است؛ این دستگاه همچنن دارای سیستم IR است. یکی دیگر از قابلیت های این دستگاه امکان اصلاح مشکلاتی نظیر شکم دادن پارچه و کجی است. رد سوزن های این دستگاه نیز روی پارچه نمی ماند که این خود ویژگی بسیار مهمی است.
  • استنتر 10 f: همانطور که مشخص است این دستگاه دارای 10 شعله است. در این دستگاه نیز سوزن هایی قرار داده شده که باعث ایجاد کشش در پارچه میشوند. البته باید گفت که این دستگاه دو عیب دارد که یکی از آن سوراخ کردن لبه های پارچه و دیگری رنگرزی نایکنواخت پارچه است.
  • استنتر پارچه حلقوی: این دستگاه برای تثبیت حرارتی، تکمیل شیمیایی، ایجاد عمق رنگی روشن و چاپ پارچه های حلقوی بافت مورد استفاده قرار میگیرد. در این دستگاه از گیره و سوزن برای کشش پارچه ها استفاده میشود.

حال که با استنتر پارچه و نحوه ی کار دستگاه استنتر آشنا شدیم لازم میدانیم یکی از برترین مجموعه ها در زمینه فروش انواع ماشین آلات مورد استفاده در چاپ پارچه را به شما معرفی کنیم؛ شرکت آذرام با بیش از ۲۲ سال سابقه و تجربه عملی و با در اختیار داشتن نمایندگی انحصاری برترین تولیدکنندگان ماشین آلات نساجی در ایران، آمادگی ارائه مشاوره فنی و اجرایی در زمینه فروش ماشین آلات چاپ، رنگرزی، تکمیل و کنترل کیفیت انواع منسوجات را دارا میباشد.

مجموعه آذرام تکس همچنین در زمینه ی تکمیل و کنترل کیفی انواع منسوجات و ارائه مشاوه فنی و اجرایی در زمینه فروش و نصب و راه اندازه ماشین آلات چاپ و رنگرزی نیز فعالیت دارد.  

سوالات متداول دستگاه استنتر

پارچه ها با ماشین های بافندگی بافته میشوند و این ماشین ها پارچه ها را از جهت تار و پود تحت کشش قرار می دهند اما پس از اتمام کار و برداشته شدن این نیروهای کششی ممکن است باعث تغییراتی در ابعاد پارچه شود زیرا به اصطلاح پارچه در حالت استراحت قرار میگیرد و ممکن است جمع شود.

دستگاه استنتر میتواند عرض پارچه و همچنین طول حلقه پارچه حلقوی را کنترل کند.  همچنین میزان رطوبت پارچه را نیز کنترل می کند. هنگام عملیات تکمیل مواد شیمیایی به کمک دستگاه استنتر روی پارچه به کار می روند.